torek, 19. april 2011

Usposabljanje v Logarski dolini 2011



Od četrtka 14.4. pa do nedelje 17.4.2011 smo člani našega društva imeli štiri dnevno usposabljanje v Logarski dolini. Tega usposabljanja sva se z Luno udeležili že tretjič... joj, kako čas beži (lansko poročilo).
Imeli smo se res super fajn, glavna atrakcija pa je bila vaška gospodična - bigelka Lina, katero smo vsi vzljubili in ona nas. Sledila nam je na skoraj vsakem koraku (samo na plaz ni prišla), tako da smo z njo delali oblajanje, motivacijo, usmerjanje na kantice,... tudi bigl bi lahko bil pes reševalecJ!


Da pa ne pozabim omeniti moje bejbe, ki je dela odlično, tako na plazu, kot v gozdu. Na kložastem plazu pod Planjavo žal ni bil takšen sneg , kot v Brunecku, da bi njeno kopanje prišlo še bolj do izraza. Sneg je bil zelo leden, kložast. Vendar se je z malo več truda in dela dalo grob zapreti tako, da se je dokopala do markerja.
V gozdu sva dali poudarek na prvo linijo, na različne težke terene v gozdu, na markerjih pokritih s šotorko, pa tudi na markerjih v ležečem položaju, prečkanju potokov, poti,... ni da niJ. Marsikaj smo potrenirali. Luni omenjene zadeve niso delale večjih problemov, le enkrat jo je malo šokiral marker v ležečem položaju, pa je malo dlje časa trajalo, da je zalajala. In še, na enem posnetku se zelo dobro vidi, da markerja pokritega s šotorko ni videla, ga je našla samo na vonj (posnetek bo objavljen v prihajajočih dneh). S sabo sem namreč imela GO PRO kamero, s katero se da delati odlične posnetke. Med drugim zavzame 170º vidnega kota, njene pomanjklivosti pa so, da nima displeja in ne se ne da zumirati. Namenjena je pač športnemu snemanju. Posneli smo marsikatero prigodo, tako psov, kot vodnikovJ.


Dnevi so bili skoraj prekratki, da bi naredili vse kar smo si zastavili, vmes je bilo le toliko časa, da smo nahranili želodčke in odhiteli dalje. Nastanjeni smo bili v Cinkarniškem domu, kjer smo bivali in si kuhali. Večji del dneva smo bili zunaj, na terenu. Dopoldne smo delali na plazu pod Planjavo - ponavadi naredili dve rundi, potem nazaj do doma in kuhanje kosila. Po kosilu je sledilo usmerjanje na travniku, iskanje v gozdu, ali orientacija ali pa hoja v strelcih, zvečer pa različna predavanja. Le vreme nam ni najbolje služilo, vendar smo bili veseli, da vsaj vlivalo ni. Čez dan je bilo mrzlo, bolj ali manj oblačno, z zelo posameznimi sončnimi žarki, pa tudi s kratkotrajnimi snežnimi nevihtami. Ker nismo iz cukra, smo delali v vseh razmerah.

Na kratko:

ČETRTEK
OPOLDNE na plazu
  • priprava grobov (vsi smo bili v eni skupini, saj nas je v četrtek dopoldne prišlo bolj malo)
  • iskanje na delno odprt grob in motivacija na skoraj popolnoma zaprt grob

POPOLDNE v gozdu
  • usmerjanje na travniku, na kantice
  • motivacija v gozdu, poudarek na prvo linijo (spoznamo Lino)

PETEK 
DOPOLDNE na plazu
  • razdelili smo se v dve skupini
  • naredili še en grob na našem dnevnem delovišču
  • iskanje dveh markerjev, enega na zaprt in drugega na odprt grob
  • motvacija na zaprt grob - poudarek na kopanju

POPOLDNE v gozdu
  • iskanje v gozdu, poudarek na prvo linijo
  • hoja v strelcih brez naših psov, a z Lino!



SOBOTA
DOPOLDNE na plazu
  • večje območje iskanja, zakopan en marker, poudarek na kopanju
  • ful veliko območje iskanja, marker le ležal na snegu


POPOLDNE v gozdu 
  • ORIENTACIJA iskanje treh različnih točk v Logarski dolini (vseskozi nam sledi Lina)
  • na eni od točk iskanje v gozdu, poudarek na težkem terenu (Lina naredila prvo oblajanje in iskanje!)



NEDELJA
  • usmerjenje na travniku na ljudi (Lina naredila usmerjenje na kantice)
  • iskanje v gozdu, poudarek na ležečih markerjih in pokrivanju markerjev s šotorko (tudi Lina naredila drugo isanje in oblajala mimoidočeJ)



Podaljšan, garaški vikend v Logarski dolini je spet hitro minil. V dobri družbi in različnih, super fajn treningih čas kar prehitro mineva. Hvala vsem, za organizacijo, vodenje, markiranje, kuhanje, slikanje, snemanje,... Lina punčica naša bo pa vedno v naših debatah, upam da se nam drugo leto spet pridruži!! 


Klik do slik!

Ni komentarjev:

Objavite komentar